Wij willen een pannenkoek is een prentenboek met prachtige paginagrote illustraties die dit herhaalsprookje van lang geleden helemaal tot leven laten komen.

Het verhaal gaat over een gezin met zeven kinderen, waarvan de vader op een dag pannenkoeken gaat bakken.

Dat pannenkoeken bakken gaat anders dan ze verwachten. Juist als de eerste pannenkoek bijna klaar is en ze allemaal klaar zitten om te beginnen met eten, vliegt die pannenkoek de deur uit. Het gezin rent de pannenkoek achterna om hem te pakken, maar dat gaat niet zomaar. De pannenkoek vliegt verder en verder. Hij gaat de weiden over, langs de sloot, het bos door en de beek over. Uiteindelijk is er niet alleen het gezin dat er achteraan gaan omdat ze hem willen eten, maar ook een heleboel dieren. En dan… tja, als je wilt weten hoe het verhaal afloopt, zul je het zelf moeten lezen.

Als je jonge kinderen hebt, zal het waarschijnlijk niet bij één keer lezen blijven. Dit zou zomaar het favoriete prentenboek van de kinderen kunnen worden. Of van jezelf.

Het is een leuk tijdloos verhaal en de illustraties zijn mooi en sfeervol. Het is echt een boek om vaak te herlezen.

Ontvang de Gratis E-cursus

De natuur nodigt ons uit om met haar mee te bewegen. De veranderingen van de seizoenen maken dat heel goed zichtbaar en voelbaar.


In de gratis cursus Op Reis door de Seizoenen ontdek je hoe je stap voor stap thuis de Waldorf sfeer creëert, met de jaarcyclus als uitgangspunt.


Klik hieronder om je aan te melden en direct te beginnen.

>