Het begint met een bij is een prentenboek voor vier tot zesjarigen waarin de functie van de bij als vestuiver en haar onmisbaarheid voor ons leven in beeld wordt gebracht. De prachtige aquarelplaten vormen de basis van het boek en de korte teksten op rijm maken het geheel af.

De bij speelt de hoofdrol in dit mooi prentenboek, maar ook andere dieren die in de tuin te vinden zijn komen kort langs, zodat er een totaalbeeld ontstaat van het leven in de tuin. Als kers op de taart is de laatste pagina een uitklap-pagina van maarliefst vier pagina’s aan elkaar. Met aan de ene kant een prachtige tuin en aan de andere kant een uitleg over het leven van de bij. Die uitleg is niet zo geschikt voor de meeste kleuters, maar voor ouders en begeleiders kan dit zeker van toegevoegde waarde zijn om tijdens het werken in de tuin of het wandelen door de natuur samen met de kinderen te onderzoeken en te ontdekken.

Ontvang de Gratis E-cursus

De natuur nodigt ons uit om met haar mee te bewegen. De veranderingen van de seizoenen maken dat heel goed zichtbaar en voelbaar.


In de gratis cursus Op Reis door de Seizoenen ontdek je hoe je stap voor stap thuis de Waldorf sfeer creëert, met de jaarcyclus als uitgangspunt.


Klik hieronder om je aan te melden en direct te beginnen.

>